View year:

 1. De zelfkant van de wetenschap.Huub Dijstelbloem - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (4).
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 2. Latours keuringsdienst van waren en van waarden: Techniek en moraal.Steven Dorrestijn - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (4):16.
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 3. Object-georiënteerde politiek?Matthijs Kouw - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (4).
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 4. Klimaatverandering.Herman de Regt - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 5. Olympia.Jacques De Visscher - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 6. Het moet omdat het hoort.Ignaas Devisc - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  Voorbeeldfunctie, quod non? ‘Sporters horen een voorbeeldfunctie te hebben.’ Er is geen zin die vaker het sportgebeuren begeleidt dan deze. Niet alleen is het de vraag of deze stelling enige grond heeft , de kwestie is ook om welk voorbeeld het dan zou moeten gaan en in welke richting deze voorbeeldfunctie ons moet sturen . Deze drie vragen vormen de leidraad van mijn betoog.
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 7. Classificatie, fair play en lichamelijk verschil.Annemie Halsema - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  In 2009 verbeterde de achttienjarige Zuid-Afrikaanse hardloopster Mokgadi Caster Semenya het wereldrecord op de 800 meter. In een tijdsbestek van minder dan negen maanden verbeterde zij haar persoonlijke record op die afstand met zeven seconden en dat op de 1500 meter met vijfentwintig seconden. Voor de International Association of Athletics Federations was dit een reden om haar niet aan een dopingtest, maar aan een seksetest te onderwerpen.
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 8. Ten geleide.Frits Schipper - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1):3-5.
  Hoewel het in de huidige naam ‘Wijsgerig Perspectief’ niet meer tot uitdrukking komt, gaat het nog steeds om een filosofisch tijdschrift met aandacht voor ontwikkelingen in maatschappij en wetenschap. Het dragende idee daarbij is om wijsgerige reflectie op het menselijk leven in al haar uitingen te stimuleren en toegankelijk te maken voor een breder publiek van geïnteresseerden. Vaak zijn die uitingen verbonden met een bepaald veld van activiteiten , dat soms ook wel aangeduid wordt als een sociale of culturele praktijk. (...)
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 9. Business Ethics 101. Wiens droom?Mark Theunissen - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 10. De nieuwe Franse filosofie.Gert-jan van der Heiden - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 11. Spelregelwijzigingen in de sport: historische continuïteit versus innovatie.Ivo van Hilvoorde & Johan Steenbergen - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  Sportfilosofie en haar centrale vragen Sportfilosofie heeft haar academische wortels in de jaren zeventig van de vorige eeuw, met de oprichting van de International Association for the Philosophy of Sport en het Journal of the Philosophy of Sport . In Nederland heeft sportfilosofie een academische plek verworven aan het begin van de jaren negentig aan de Faculteit der Bewegingswetenschappen.
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 12. Voor het geld of voor de gladiolen? Commercie en de Olympische Spelen.Jan Vorstenbosch - 2012 - Wijsgerig Perspectief 52 (1).
  De moderne Olympische Spelen werden in 1896 ingesteld op initiatief van de bevlogen Franse edelman Pierre de Coubertin. In de loop van de 115 jaar die de Spelen nu oud zijn, zijn het karakter en de context ervan aardig gelijk opgegaan met die welke sport in het algemeen doormaakte in het kielzog van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zo stonden de OS in de eerste periode, tot de jaren dertig van de twintigste eeuw, vooral in het teken van het idealistische (...)
  No categories
   
  Export citation  
   
  Bookmark  
 Previous issues
  
Next issues