De Democratische Rechtsstaat Aan Het Einde van de Geschiedenis. Een Reactie op Kees Klop

Philosophia Reformata 63 (1):62-69 (1998)
  Copy   BIBTEX

Abstract

De redactie van Philosophia Reformata heeft een belangrijk project opgezet. Aan de schrijvers van het boek van de Open Universiteit waaraan vertegenwoordigers van verschillende levensbeschouwelijke richtingen hebben meegewerkt, is de mogelijkheid geboden met elkaar in dialoog te treden. De bijdrage van Kees Klop biedt daarvoor om verschillende redenen een uitstekende basis. Ik heb het getroffen met een commentator die de lijn van mijn verhaal voortreffelijk heeft samengevat. We behoeven dus geen tijd te verdoen met het rechtzetten van misverstanden, iets dat doorgaans een belangrijk onderdeel vormt van reacties. Ik vlei mij een beetje met de gedachte dat Klops sympathieke weergave van de essentie van mijn betoog ook wellicht daarom zo goed geslaagd is, omdat wij putten uit ten dele verwant gedachtengoed. Ik ben namelijk, net als Klop, onder de indruk van het werk van Dooyeweerd. Dat gaat terug op de tijd dat ik als student-assistent verbonden was aan de afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap van de VU bij Prof. H.J. van Eikema Hommes. Laatstgenoemde was, zoals de lezers van Philosophia Reformata bekend is, een leerling van Dooyeweerd.

Links

PhilArchive    Upload a copy of this work     Papers currently archived: 92,907

External links

Setup an account with your affiliations in order to access resources via your University's proxy server

Through your library

Similar books and articles

Natuurrecht, cultuurrecht, conservatisme: grondslag van de democratische rechtsstaat.P. B. Cliteur - 2005 - Leeuwarden: Universitaire Pers Fryslân. Edited by Sybrand Buve.
Laenen Geschiedenis van Mechelen tot op 't einde der Middeleeuwen'. [REVIEW]F. Favresse - 1927 - Revue Belge de Philologie Et D’Histoire 6 (1-2):401-404.
Einde van de metafysica.Antoon Braeckman - 2006 - de Uil van Minerva: Tijdschrift Voor Geschiedenis En Wijsbegeerte van de Cultuur 21 (2-3):140-141.
Democratische cultuur: ten geleide.Antoon Braeckman - 2002 - de Uil van Minerva: Tijdschrift Voor Geschiedenis En Wijsbegeerte van de Cultuur 18 (3):133-134.
Kees bertels, geschiedenis tussen struktuur en evenement.R. Bakker - 1976 - Tijdschrift Voor Filosofie 38 (2):304 - 310.

Analytics

Added to PP
2014-03-29

Downloads
44 (#370,407)

6 months
3 (#1,037,180)

Historical graph of downloads
How can I increase my downloads?

Citations of this work

No citations found.

Add more citations

References found in this work

No references found.

Add more references