Τι είναι η πατρίδα μας; [What is our fatherland?]

Cogito 3:8-10 (2005)
  Copy   BIBTEX

Abstract

Ποια είναι η πατρίδα κάποιων; Ας δούμε το θέμα λίγο σαν πρόβλημα της φιλοσοφίας της γλώσσας: για ένα κατηγόρημα «Άγγλος» «Γάλλος», «Πορτογάλος», «Βέλγος», «Φλαμανδός», πώς να αποφασίσουμε ποια αντικείμενα (ποιοι άνθρωποι) εμπίπτουν σε ποιο κατηγόρημα; Έχουν τελικά νόημα αυτά τα κατηγορήματα; Η χρήση και κατάχρηση αυτών των κατηγορημάτων έχει αποτελέσει μια από τις κυριότερες πηγές δυστυχίας στη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων και συνεχίζει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Συνήθως εμφανίζεται στα πλαίσια αγώνων για την απόκτηση «ελευθερίας» σε αντιπαράθεση με την «καταπίεση», και σε παγκόσμιο επίπεδο και κοντύτερα μας: στη Μακεδονία, την Καταλονία, την Ιρλανδία, το Κουρδιστάν ... Νομίζω πώς αρκετά από αυτά βασίζονται σε λάθη.

Links

PhilArchive

External links

Setup an account with your affiliations in order to access resources via your University's proxy server

Through your library

Similar books and articles

Σωματεμπόριο (“trafficking”) και ηθική.Αντωνία Ποθουλάκη - 2018 - Proceedings of the XXIII World Congress of Philosophy 12:445-449.
Αναρχία δεν είναι αταξία.Ζαχαρούλα Θεοδώρου - 2018 - Proceedings of the XXIII World Congress of Philosophy 69:647-654.
ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ.Alexandros Schismenos, Jacques Rancière, Antonio Negri & Yavor Tarinski - 2019 - Athens, Greece: Edited by Alexandros Schismenos, Nikos Ioannou, Yavor Tarinski & Ioanna Maria Maravelidi.

Analytics

Added to PP
2015-10-14

Downloads
221 (#95,891)

6 months
43 (#108,725)

Historical graph of downloads
How can I increase my downloads?

Author's Profile

Vincent C. Müller
Universität Erlangen-Nürnberg

References found in this work

No references found.

Add more references